Naleving van de wetgeving van de Europese Unie (AVG)

Kaspersky Endpoint Security kan gegevens naar Kaspersky verzenden in de volgende scenario's:

Ongeacht de gegevensclassificatie en het gebied van waaruit de gegevens worden ontvangen, houdt Kaspersky zich aan hoge normen voor gegevensbeveiliging en past het verschillende wettelijke, organisatorische en technische maatregelen toe om de gegevens van gebruikers te beschermen, om gegevensbeveiliging en vertrouwelijkheid te garanderen, en ook om de naleving van gebruikersrechten te waarborgen zoals bepaald door de toepasselijke wetgeving. De tekst van het Privacybeleid is opgenomen in de distributiekit van het programma en is beschikbaar op de Kaspersky-website.

Lees voordat u Kaspersky Endpoint Security gebruikt zorgvuldig de beschrijving van de verzonden gegevens in de Gebruiksrechtovereenkomst en de Kaspersky Security Network-verklaring. Als specifieke gegevens die in een van de beschreven scenario's door Kaspersky Endpoint Security worden verzonden, kunnen worden geclassificeerd als persoonsgegevens volgens uw lokale wetgeving of norm, moet u ervoor zorgen dat dergelijke gegevens legaal worden verwerkt en de toestemming van eindgebruikers verkrijgen voor het verzamelen en verzenden van dergelijke gegevens.

Lees de Gebruiksrechtovereenkomst door en bezoek de website van Kaspersky voor meer informatie over de ontvangst, verwerking, opslag en vernietiging van informatie over het programmagebruik nadat u akkoord bent gegaan met de Gebruiksrechtovereenkomst en de Kaspersky Security Network-verklaring. De bestanden 'license.txt' en 'ksn_<taalcode>.txt' bevatten de tekst van de Gebruiksrechtovereenkomst en de Kaspersky Security Network-verklaring en worden bij het distributiepakket van het programma meegeleverd.

Als u geen gegevens naar Kaspersky wilt verzenden, kunt u de verstrekking van gegevens uitschakelen.

Over Kaspersky Security Network

Door Kaspersky Security Network te gebruiken, gaat u ermee akkoord automatisch de gegevens te verstrekken die worden vermeld in de Kaspersky Security Network-verklaring. Als u niet akkoord gaat met het verstrekken van deze gegevens aan Kaspersky, gebruik dan Privaat KSN of schakel het gebruik van KSN uit. Voor meer informatie over Privaat KSN raadpleegt u de documentatie van Kaspersky Private Security Network.

Het programma activeren met een activeringscode

Door een activeringscode te gebruiken, gaat u ermee akkoord automatisch de gegevens te verstrekken die worden vermeld in de Gebruiksrechtovereenkomst. Als u niet akkoord gaat met de verzending van deze informatie naar Kaspersky, moet u een licentiebestand gebruiken om Kaspersky Endpoint Security te activeren.

Het bijwerken van programmamodules en antivirusdatabases

Door Kaspersky-servers te gebruiken, gaat u ermee akkoord automatisch de gegevens te verstrekken die worden vermeld in de Gebruiksrechtovereenkomst. Kaspersky heeft deze informatie nodig om te verifiëren dat Kaspersky Endpoint Security rechtmatig wordt gebruikt. Als u niet akkoord gaat met het verstrekken van deze informatie aan Kaspersky, gebruik dan Kaspersky Security Center voor database-updates of Kaspersky Update Utility.

Het volgen van links in de programma-interface

Door links in de programma-interface te gebruiken, gaat u ermee akkoord automatisch de gegevens te verstrekken die worden vermeld in de Gebruiksrechtovereenkomst. De precieze lijst met gegevens die in elke specifieke link worden verzonden, hangt af van waar de link zich in de programma-interface bevindt en welk probleem ermee moet worden opgelost. Als u niet akkoord gaat met het verstrekken van deze gegevens aan Kaspersky, gebruik dan de vereenvoudigde programma-interface of verberg de programma-interface.

Dump schrijven

Als u het schrijven van dumpbestanden hebt ingeschakeld, maakt Kaspersky Endpoint Security een dumpbestand dat alle geheugendata van programmaprocessen bevat op het moment dat dit dumpbestand werd gemaakt.